Научете какви водоспестяващи уреди можете да използвате, за да намалите разхода за вода у дома

За да спести от разхода за вода, всеки от нас може да направи нещо. Независимо дали искате да опазите околната среда или просто искате да намалите месечните разходи, ето шест прости начина, по които можете да намалите потреблението на вода и да спестите пари.

Проверете за течове, за да спрете разхода за вода

Един от най-честите начини за загуба на вода е протичането от водния кран или тоалетната. Проверете внимателно всички чешми, тръби и тоалетни цистерни и поправете всякакви течове, които забележите. Дори малките капки могат да добавят значително количество към вашия разход за вода през времето.

Внимателно използване на водата е от съществено значение за намаляване на загубите. Затворете чешмите, докато се миете зъби или се бръснете, и използвайте душ вместо вана, което може да спести значително количество вода. Също така, избягвайте дълготрайни душове и използвайте водоспестяващи душ-глави и чучури.

Може да бъде полезно използването на дъждовна вода за поливане на градината или изплакване на тоалетната може да бъде отличен начин за намаляване на потреблението на питейна вода. Инсталирането на събирач за дъждовна вода е проста и икономична инвестиция, която може да ви помогне да намалите значително разхода за вода и дори да спестите пари.

начини за намаляване на разхода за вода

Какви водоспестяващи уреди можете да използвате?

Съществуват различни водоспестяващи уреди, които могат да помогнат да намалите разхода за вода, като:

  • водоспестяващи душ глави регулиращи водния поток;
  • водоспестяващи чучури ограничаващи потока на водата, като добавят въздух към него;
  • тоалетни цистерни с вградена система, която намалява количеството на използваната вода при изплакване на тоалетната;
  • дъждовни събирачи и системи за повторно използване на отпадъчна вода.

Водоспестяващи уреди, могат да ви помогнат да намалите потреблението на вода в дома си. Те използват по-малко вода за една операция, което не само намалява разхода за вода, но и намалява влиянието върху околната среда.

Това са само някои от водоспестяващите уреди, които са на разположение. Винаги е добре да разгледате различните опции на пазара и да изберете тези, които най-добре отговарят на вашите нужди и бюджет. Помнете, че дори малките промени в потребителските навици и инсталацията на водоспестяващи уреди могат да имат голямо влияние върху намаляването на потреблението на вода и спестяването на пари.

Можете ли да спестите вода от градината?

Ако имате градина, има няколко начина да спестите вода. Поливайте рано сутрин или вечер, когато изпарението е по-ниско, и инсталирайте система за капково напояване, която използва вода по-ефективно. Също така, избягвайте прекомерно поливане и използвайте мулчиране, за да задържите влагата в почвата.

Поддържайте здрави растенията. Така те ще са по-устойчиви към стреса от липса на вода и ще изискват по-малко поливане. Избягвайте прекомерната употреба на тор и излишната употреба на препарати за растеж, което може да доведе до прекомерно поливане. Вместо това, насърчете здравия растеж, поддържайте почвата в хубаво състояние и отстранявайте плевелите, които конкурират за водата.

Най-важното от всичко е да обучите семейството си да бъде по-съзнателно относно употребата на вода. Обсъждайте значението на спестяването на вода и предизвиквайте всички да вземат активно участие в намаляването на потреблението на вода в дома. С малки промени в ежедневните ни навици и някои инсталации, можем да намалим разхода за вода и да направим положителна промяна както за нас, така и за околната среда. Използвайте тези прости начини и започнете да спестявате вода и пари днес.

Цялото съдържание е под защита от авторско право © 2009-2021. vikplovdiv.com